Sve o malom mistu...
Šarić Struga
evo odakle nas posjećivate.
Google oglasi
Pogledajtešta ima na telki!
counter

web stats tools
od:15.2.10. 22:00 h
Nema zapisa.
MENU
Najave
....***++DOBRODOŠLI++***......
....***++DOBRODOŠLI++***......
Blog
nedjelja, kolovoz 15, 2010
Veslači Gusara iz Komina osvojili su 13. maraton lađa veslan niz. Neretvu. Kominjani su stazu dugu 22 kilometra preveslali za 2 sata i deset minuta i u napetoj borbi za nekoliko zaveslaja stigli ispred momaka iz Stablina. Treće mjesto su podijelili Marko Markota i Baćina.

 

Punih dvanaest kilometara trajala je viteška i jnačka borba Kominjana i Stabline koju su momci iz Komina dobili u samom finišu.

Više od 700 lađara raspoređenih u 35 ekipa, veslalo je u subotu poslijepodne maraton lađa, koji se već tradicionalno trinaesti put za redom vozi od Metkovića do Ploča u ukupnoj dužini od oko 22 kilometra.

Ovaj jedinstveni spektakl, koji je na obalama Neretve okupio pedesetak tisuća znatiželjnika, organizirala je Udruga lađara Neretve i Dubrovačko-neretvanska županija te neretvanski gradovi, Metković, Opuzen i Ploče uz visoko pokroviteljstvo predsjednika RH, Ive Josipovića.

Startalo se ispod mosta u Metkoviću, a među natjecateljima, koje su se grčevito borili za slavu neretvanskih gusara bila je i jedna ženska ekipa „Metkovke“. 
Osim razdraganih Neretvana, koji su bodrili svoje ekipe, maraton su pratili i visoki državni dužnosnici, uz pokrovitelja predsjednika RH, Ivu Josipovića, u Metkoviću su na start trinaestog maratona lađa stigli su predsjednik Sabora Luka Bebić, brojni saborski zastupnici, te predstavnici javnog, kulturnog i političkog života Hrvatske.

Mirne vode Neretve lađarima je zaželio domaćin gradonačelnik Metkovića Stipe Gabrić Jambo, nakon svega prigodnim besjedama su se obratili župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić i predsjednik Ivo Josipović koji je rekao da lađari ovim natjecanjem šalju poruku ambicioznosti, ustrajnosti i domoljublja.

- Svi ste pobjednici bez obzira na konačan rezultat - poručio je predsjednik Josipović.

Njima u čast priređen je na središnjem gradskom trgu kralja Tomislava svečano postrojavanje i mimohod lađara.

Na 22 kilometra dugoj stazi, lađarima je u mjestima Kula Norinska, Krvavac, Opuzen, Komin, Banja, Šarić-Struga Rogotin, priređen veličanstven doček, kao uvod u veliku zajedničku fešti na pločanskoj rivi.

Inače, u lađarskoj posadi Šarića struga vesla i hrvatski skijaški reprezentativac Natko Zrnčić Dim. ‘Za mene je ovo velika čast’, izjavio je novinarima. 

http://www.24sata.hr/news/zagrepcani-se-potopili-na-pola-puta-maratona-lada/186502/

http://www.maraton-ladja.hr/2010.htm

http://www.dubrovacki.hr/clanak/21778/uzivo-gusari-startali-najzesce?sid=abecd866dd5c2607dae96fc53372fd5b

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/u-metkovicu-poceo-13-maraton-ladza-na-neretvi.html

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/gusari-iz-komina-pobjednici-13-regate-neretvanskih-ladzara.html

saricstruga @ 15:06 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare