Sve o malom mistu...
Šarić Struga
evo odakle nas posjećivate.
Google oglasi
Pogledajtešta ima na telki!
counter

web stats tools
od:15.2.10. 22:00 h
Nema zapisa.
MENU
Najave
....***++DOBRODOŠLI++***......
....***++DOBRODOŠLI++***......
Blog - ožujak 2008
utorak, ožujak 25, 2008Izaslanstvo Udruge lađara bit će na primanju kod Predsjednika Sabora RH gosp. Luke Bebića 7.ožujka a isti dan je i sastanak u Ministarstvu turizma te s upravom Hrvatskih željeznica (ustupanje hangara za lađe).

Izaslanstvo UL održalo je sastanak u Splitu u kulturnoj fundaciji „Ars Halieutica“ 1.ožujka po pitanju sudjelovanja neretvanske lađe na Svjetskom festivalu mora i mornara-Brest 2008.godine koji će se održati od 11.-17.srpnja ove godine. Ispred Udruge lađara, voditelj puta u Brest je gosp. Pavo Jerković a gosp. Ivan Burić određen je za glavnog kordinatora za prezentante.

 PRIJEDLOG PRAVILNIKA: U tijeku je izrada pravilnika za 11.maraton lađa. Po završetku, prijedlog pravilnika dobiti će sve lađarske udruge na uvid i izjašnjavanje a isti će verificirati Skupština Udruge lađara. Bitni prijedlozi koji se nalaze u nacrtu novog pravilnika odnose se na:

* članak 3. Ekipe neće moći prijaviti kajakaše/kanuiste niti one koji su se ikada bavili tim sportom. Ekipa će moći prijaviti 25 osoba a isti jedini imaju pravo na preuzimanje medalja.

* U članku 5. nije dozvoljeno naknadno zakivati  i preinačavati letvama i sličnim materijalima lađu.

* Prijedlog izmjena odnosi se i na članak 9.: vesla se u lađama udruge lađara Neretve. Glavnu utrku maratana vozit će 33 lađarske ekipe, od čega dvadeset prvoplasiranih sa prošlog maratona, dvanaest prvoplasiranih iz kvalifikacijske trke i jedan VIP ekipa.

* Prijave ekipa (članak 11.) su do 1.srpnja (ime ekipe i uplaćena kotizacija).

* Članak 12.: popis članova ekipe svaka ekipa mora dostaviti do 20. srpnja uz popis članova ekipe s preslikom osobnih iskaznica/putovnica. Faksirane preslike ne vrijede.

* U članku 13. definira se kvalifikacijska utrka ekipa koje nisu ostvarile pravo na direktan plasman na prošlom maratonu i održati će se od Opuzena do Metkovića prve subote u kolovozu. Ukoliko se prijavi više od 33 ekipe za sudjelovanje na Maratonu. Prvih 12 ekipa izborit će plasaman na glavnu maratonsku trku. Tu večer u Metkoviću se upriličuje „Noć lađara“ na kojoj se promoviraju svi sudionici maratona. Trka za startne pozicije održava se u srijedu prije maratona, a ukoliko ne bude kvalifikacije trke, održat će se u prvu subotu kolovoza. U tom slučaju će se Noć lađara održati u srijedu.

* Člankom 14. definira se da startne pozicije za Kvalifikacijsku utrku se određuju na temelju ždrijeba, a ravnanje startne linije određuje sudac. Sudac je ovlašten kazniti ekipu koja krši pravila koje vrijede i za Maraton, na način predviđen ovim Pravilnikom i sudačkim pravilnikom.

* U članku 15. prijedlog je obveza sudjelovanja na utci za startne pozicije u Opuzenu za sve ekipe natjecateljske ekipe na maratonu lađa.

 

Ovo je za sada samo dio prijedloga koji su u doradi i podložni su izmjenama. Udruga lađara otvorena je za sve konstruktivne prijedloge koje možete dostaviti poštom, e-mailom, upisati na forumu ili kontaktom s predstavnicima Upravnog odbora.

 

                                                                                                            www.maraton-ladja.hr


saricstruga @ 19:07 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
ponedjeljak, ožujak 24, 2008
   Šarić Struga je mjesto s oko 200 stanovnika čija je prošlost duga koliko sam grad Ploče, dakle nekih pedesetak godina.
    Šarić Strugu ponekad nazivaju i Malom Venecijom jer je dobar dio smješten na kanalima, a ima i kuća opkoljenih vodom pa se može reći da se nalaze na otočićima. Ovo mjesto je poznato i po svojim vrlo uspješnim boćarima. Znalo se često reći, ako se oduzmu žene i djeca - skoro čitavo selo buća!
    Tu je i nogometni turnir za odrasle i mlade koje se održava za Veliku Gospu, a Stružani se jako ponose tom mjesnom feštom. Vjerojatno su jedno od rjeđih mjesta koje još ima seosku feštu u našoj općini.
najlipse misto na svitu!!!!

S PETROVCA BRDA
POGLED SE SPUŠTA
NA ZEMLJU PLODNU
UŠĆE I NERETVU

SA GUVNA PISMA SE ORI
O RODNOJ GRUDI
O ŠARIĆ STRUGI
DI SU MOJI JUDI

SUZE SKRIT NE MOGU
ZAPLAKAT ĆU
GLAS ZADRŽAT NE MOGU
ZAPIVAT ĆU

KAD SE SITIN
OCA I MATERE
KAD SE SITIN
DITINJSTVA NAJLIPŠEG

Refren:
OD ŠARIĆ STUGE LIPŠEG MISTA NIMA
U SRCU GA NOSIN I NA KRAJ SVITA
PISMU SAD PIVAN NEK JE SVI ČUJU
NAJVIŠE VOLIN ŠARIĆ STRUGU

saricstruga @ 21:53 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Mjesto uz samu Crnu rijeku na desnoj obali Neretve,
3 kilometra prija uviranja u Jadransko More
Saric Struga ,Panorama neretve sa otokom Sestrunom

položaj šarić struzi na kartikarta
saricstruga @ 20:23 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare